Blogger news

El Cercle d’Economia insta el Govern de “fer un esforç amb les noves tecnologies” i l’I+D+i per basar l’economia balear “en una indústria complementària al turisme i que no sigui tot ciment

Laura López | dbalears | 01/07/2008

El Cercle d’Economia de Mallorca i el Consell Econòmic i Social hi estan d’acord: el futur de l’economia balear passa per invertir en innovació. Així, el president del Cercle d’Economia de Mallorca, Alexandre Forcades, instà ahir el Govern a "fer un esforç amb les noves tecnologies i amb la innovació" per basar el futur econòmic de les Illes "en una indústria productiva, complementària al turisme i que no sigui ciment".

Per part seva, el president del CES, Llorenc Huguet, proposà al Govern la creació d’una societat de capital de risc que permeti que els resultats de la investigació donin lloc a "prototips comercialitzables i a patents".

Els representants del Cercle d’Economia i els del Consell Econòmic i Social es reuniren ahir amb el president del Govern, Francesc Antich, i amb els consellers de Presidència, Albert Moragues; Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera; i Treball i Formació, Margarita Nájera, dins de la ronda de reunions que el Govern balear manté amb els agents econòmics des de la setmana passada.

"El futur de les Balears passa per complementar el turisme amb innovació o haurem de migrar", emfatitzà el president del Cercle. Forcades assegurà a més que la situació actual, que rebutjà qualificar-la com a crisi, "és una oportunitat per Mallorca" perquè permetrà modificar el model econòmic, fet que en altres circumstàncies "hagués costat molt". "Cal actuar en investigació i desenvolupament, en turisme, finançament i realitzar inversions en sanitat i ensenyament per apostar pel futur", insistí.

Altres mesures proposades pel Cercle d’Economia són agilitar la concessió de llicències d’obres i els tràmits judicials. A més, Frocades posà èmfasi en la importància de la reforma del finançament autonòmic ja que, segons ell, "el model de finançament treu tants milers de milions a Balears com ho fa l’encariment del preu del petroli".

El president del CES, Llorenç Huguet, destacà al seu torn el treball del seu organisme "en qüestions formatives per tenir una economia més competitiva i sostenible". En aquest sentit, segons explicà Huguet, el CES proposà ahir al Govern la creació d’una societat de capital de risc.

L’objectiu d’aquest instrument, en el qual podrien integrar-se des d’empreses privades fins a entitats financeres, és "donar suport a la investigació i al desenvolupament", de manera que "el coneixement pugui passar a prototips comercialitzables".

Així mateix, el Consell Econòmic i Social col·labora actualment en la preparació de la nova llei de ciència i tecnologia 2009-2011 i elabora un informe sobre l’educació no universitària a les Illes en considerar que "el capital humà és fonamental per a una economia forta".

0 Comments:

Post a Comment