Blogger news

La vaga als centres concertats deixà sense classe 43.000 alumnes per tercera vegada. 1.000 professors es concentraren per demanar l’equiparació salarial amb la pública
Andreu Perelló dBalears।05/06/2008
La tercera jornada de vaga dels professors de l’ensenyament concertat tornà a paralitzar les escoles A més, un miler de docents convocats per l’STEI-i, USO, FSIE, UGT i CCOO es manifestaren pels carrers de Palma per reclamar l’equiparació salarial fins al 99,4 per cent amb els docents interins de l’ensenyança pública
Un 71 per cent dels docents, segons la Conselleria d’Educació i Cultura, i un 80 segons el comitè de vaga, secundaren la protesta. El ball de xifres es repetí també a l’hora de quantificar els alumnes. Educació informà que un 15 per cent dels 43.000 escolars havia assistit als centres, mentre que els sindicats rebaixaren aquesta xifra fins al 5%.
Tot i això, la presència de professors als 114 centres concertats, però, fou més elevada que en les aturades del 14 i el 15 de maig per l’increment dels serveis mínims fins al 30% decretat per la Conselleria, i que els sindicats consideren abusius.
Manifestació Devers un miler de professors aprofitaren la vaga per manifestar-se pels carrers del centre de Palma i exigir al president Francesc Antich que intervingui en la negociació, per poder assolir "un acord digne" per al sector. Els docents sortiren a les 11.30 hores de la plaça d’Espanya i recorregueren un tram de les Avingudes, el carrer del Sindicat, Cort i el carrer del Conquistador. La protesta, que transcorregué en un ambient festiu, generà tanmateix importants retencions de trànsit a la ciutat.
La marxa acabà al Consolat de la Mar, on una delegació dels docents fou rebuda pel secretari general de Presidència, Tomeu Llinàs, per absència del president Francesc Antich, de viatge a Alemanya. Els docents li feren arribar les demandes i li lliuraren un plec de firmes recollides de manera improvisada durant la manifestació.
A banda de les reivindicacions salarials, la consellera Bàrbara Galmés fou també la protagonista de les crítiques formulades pels docents, que reclamaren la seva dimissió al capdavant del departament d’Educació i Cultura. Els crits de "volem educació, no barbaritats" o "no volem barbis per negociar" es deixaren sentir al llarg del recorregut.
Preparen noves protestesEl comitè de vaga dels professors de la concertada té previst reunir-se avui mateix per preparar noves accions de pressió contra la Conselleria d’Educació. El final de curs es presenta així carregat de mobilitzacions en l’ensenyament concertat si les desavinences entre els sindicats i la Conselleria es mantenen.


De la mateixa manera, els sindicats han anunciat "un començament de curs calent" si la situació no es desencalla. Per aquest motiu, una de les reivindicacions d’ahir era que l’Administració substitueixi els negociadors actuals a la mesa sectorial.
Els docents mantenen la setmana que ve la convocatòria d’una manifestació per a dilluns i una nova jornada de vaga per al dimecres. Paulí Aguiló, portaveu del comitè de vaga, assegurà ahir que a més s’estan preparant noves accions de protesta. Els responsables sindicals descarten, però, noves vagues per evitar les penalitzacions salarials i preparen mobilitzacions "personalitzades" per pressionar els responsables de l’Administració educativa.
Cap oferta novaEn aquest sentit, el director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell, assegurà ahir que el departament que dirigeix Bàrbara Galmés no té intenció de presentar cap nova proposta als sindicats diferent de la plantejada divendres de la setmana passada.
Els sindicats i la Conselleria s’havien reunit dimecres durant sis hores al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears per intentar desencallar in extremis la negociació. L’intent, però, fracassà una vegada més. Martorell considerà "surrealista" l’actitud dels sindicats, que abandonaren la reunió quan, segons ell, hi havia possibilitats d’arribar a un acord.
Des del sindicats, qualificaren la proposta de "petita millora", però insuficient per desconvocar la vaga d’ahir i les mobilitzacions previstes per a dilluns i dijous vinents.

0 Comments:

Post a Comment