Blogger news

 Gairebé 100 000 birmans han mort a causa d'un enorme cicló. Más de 40 000 persones segueixen desaparegudes. El nombre de damnificats súpera ja el milió. El més difícil d'entendre és que aquesta tragèdia no és només un desastre natural, el nivell de la devastació és una causa directa del mal govern de la Junta Militar Els generals sabien que venia un cicló. No obstant això, no en van advertir la gent, no van evacuar les àrees que sabien que serien les mes afectades i, com que la comunicació amb l'estranger està prohibida, no van deixar que la gent a l'exterior previngués a les mates amb temps. Cadascun de nosaltres que veu les notícies o usa Internet tenia accés a aquesta informació i no obstant això no es van salvar els milers de vides que haguessin ésser pogut salvar. Ara, en ple caos, la Junta està endarrerint els visats d'entrada al personal d'organitzacions humanitàries. Tots hi volem enviar ajuda, però temem que la Junta no retardi el procés, desvii els fons o els utilitzi d'una manera equivocada. L'Organització Internacional de Monjos Birmans, que inclou també diversos membres de l'oposició democràtica, va llançar una campanya alternativa d'ajuda humanitària per a poder distribuir queviures i medicines utilitzant la seva extensa xarxa de monestirs per l'interior del país. A Birmània, el monestirs són l'única institució que queda per a distribuir ajuda social, els únics que segueixen en contacte directe amb la gent. Segueix l'enllaç següent per a fer un donatiu humanitari urgent als monjos: https://secure.avaaz.org/és/burmacyclone/9.php?cl=86942352.
Fer un donatiu a l'Organització de Monjos és la millor manera d'assegurar que l'ajuda arribi directament als birmans que més en necessiten. Les organitzacions internacionals segueixen esperant per a treballar sota les regles de la Junta, la qual és capaç de robar part dels fons. A més, hi ha molt poques ONGs amb estructures de distribució a Birmània, ja que no hi han pogut treballar a causa de la dictadura. Els monjos ja hi son i hi tenen xarxes de cooperació que fins a a les zones més remotes. L'Organització Birmana de Monjos enviarà l'ajuda directament a cada monestir sense passar pel govern central. L'any passat, quan milers de monjos i ciutadans van sortir als carrers a demanar democràcia, la Junta es va mobilitzar ràpid per a esclafar el moviment. I avui, quan milers de persones es moren i altres estan sense llar, la reacció de la Junta ha estat lenta. Milers de persones d'arreu del món volem enviar ajuda però tenim por que un règim tan corrupte no la utilitzi per a fer bé, per, això, Avaaz ha decidit col·laborar amb els monjos. Ells ja hi són i ajuden i coneixen el terreny i sabran fer arribar l'ajuda ràpidament els qui més ho necessitin. Per favor, contribueix amb el que puguis, encara que només sigui amb un euro: https://secure.avaaz.org/és/burmacyclone/9.php?cl=86942352.
Amb esperança, Ricken, Ben, Graziela, Paul, Iain, Veronique, Pascal, Galit i tot l'equip de Avaaz.
PD: Per a més informació: La campanya d'Avaaz sobre Birmània
http://www.avaaz.org/és/burmareportback Articles sobre la situació: http://www.informador.com.mx/primera/2008/10696/6/birmania-bloqueja-esforços-de-la-onu-per a-lliurar-ajuda.htm http://www.elfinanciero.com.mx/ElFinanciero/Portal/cfpages/contentmgr.cfm?docId=119340&docTipo=1&orderby=docid&sortby=ASC http://afp.google.com/article/ALeqM5jxWFzyC-ne--v405HE21HM8eu0Cw http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/international/newsid_7389000/7389484.stm
Sobri Avaaz… Avaaz és una organització independent i sense intenció de lucre la missió del qual és garantir que els valors i les opinions de la majoria de la gent es tiguin en compte en les polítiques que ens governen. ‘Avaaz’ significa ‘veu’ en diversos idiomes asiàtics i europeus. Avaaz no accepta diners de governs ni d'empreses i el seu equip té la seu a oficines deLondres, Nova York, Washington, Ginebra, París i Rio de Janeiro.

0 Comments:

Post a Comment